altНа даний час ситуація на гострі кишкові захворювання в Україні в т.ч. і Львівській області та в нашому районі нестійка. В 2016р. зареєстровані спалахи харчових отруєнь в закладах громадського харчування та дитячих колективах в ЗакарпатськійОдеській, Дніпропетровській, Чернівецькій, Львівській, областях. Також мають місце випадки отруєнь дикорослими грибами у Вінницькій області.
Однією із запобіжних профілактичних заходів є проведення відомчого лабораторного контролю води питної, поверхневої, піску пляжів в рекреаційних  зонах, в закладах ресторанного господарства, торгівліготових страв, харчових продуктів, напівфабрикатів
На території району щорічно функціонують три рекреаційних об’єкти  –  ПП «Случ-Плюс» ЛГ «Бухта Вікінгів» с. Старе-Село;  ТзОВ «Озерний Край» м. Пустомити; ТзОВ СОБ «Львівська Швейцарія» с. Давидів. Керівники даних об`єктів, перед початком купального сезону, організували проведення відбору проб питної та поверхневої води, грунту (піску) на дослідження в акваторії пляжів в межах зони купання. По результатах  проведених по хімічних та бактеріологічних показниках відхилень НД не виявлено.

З метою запобігання ускладнень епідситуації та профілактики харчових отруєнь керівники рекреаційних об`єктів зобов`язані у період купального сезону також забезпечити дослідження:
проб поверхневої  води не менше ніж у двох точках, вибраних відповідно до характеру, протяжності та інтенсивності використання зон купання. Частота відбору проб становить не менше двох разів на місяць в період купального сезону (згідно вимог СанПиН 4630-88 «Санитарные правила и нормы охраны поверхностных вод от загрязнения» та ДСП № 172 від 19.06.1996р. «Державні санітарні правила розміщення та експлуатації оздоровчих закладів».
питної води відповідно до вимог Д СанПіН 2.2.4 – 171 -10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» при наявності власних джерел водопостачання  проводити в терміни та об»ємах, визначених технологічним регламентом і висновком державної санітарно-гігієнічної експертизи  (з свердловиниповний 1 раз в рік, періодичний – з водопровідної мережі 1 раз в квартал, скорочений з водопровідної  мережі 1 раз в місяць ; з каптажів, криниць -повний 1 раз в рік, скорочений 1 раз в квартал). 
харчових продуктів закладів ресторанного господарства  проводити не рідше одного разу на місяць у відповідності до вимог ст.18 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ДСП № 4.4.5.078-2001 «Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування».  
 
Пустомитівський РВ ДУ«ЛОЛЦДСЕСУ» надає послуги з проведення вказаних вище лабораторних досліджень та виконує роботи з дератизації, дезінфекціїдезінсекції .  
                         
 Держсанепідслужба