Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації спільно із шеф-кухарями Львівщини провели кулінарний майстер-клас з приготування «дрогобицької ковбаси» в межах реалізації «Світ Карпатських Розет − заходи із збереження унікальності культури Карпат».

25 червня в межах дискусії Форуму місцевого розвитку «Розмови на кухні: локальні виробники та гастротуризм як драйвер розвитку територій» в м.Трускавці під відкритим небом шеф-кухарі здійснили приготування кулінарного бренду Дрогобиччини – «дрогобицької ковбаси». Процес приготування ковбаси за давньою рецептурою та цікавими історичними розповідями та коментарями кулінарних експертів завершився дегустацією страви для усіх учасників.

Майстер клас зібрав близько 70 зацікавлених осіб.

Довідково:

1 вересня 2018 р. розпочав роботу проект за назвою: «Світ Карпатських Розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат».

Проект у 2017 р. ініціювала та підготувала асоціація розвитку та промоції Підкарпаття «Про Карпатія» (Республіка Польща).

Проект було подано на розгляд Спільного Органу Управління Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна ЄІСП 2014-2020 котре представляє Міністерство Інвестицій та Економічного Розвитку Республіки Польща.

Проект отримав підтримку незалежних експертів та був рекомендований до співфінансування з коштів Європейського Союзу.

Бенефіціари проекту: Львівська Обласна Державна Адміністрація; Закарпатська Обласна Державна Адміністрація; Івано-Франківська Обласна Державна Адміністрація

Період реалізації проекту: з 01.09.2018 до 31.08.2020 року.